Prejsť na Obsah

Jedlo je príliš dobré na to, aby sa ním plytvalo

Publikované:

Priemerná doba čítanie: 1 minúta

Pretože my v Hellmann‘s veríme, že jedlo je príliš dobré na to, aby sa ním plytvalo, pripravili sme si pre vás jednoduché recepty, ku ktorým vám stačí iba pár ingrediencií, ktoré možno práve teraz máte vo vašej chladničke. Dobré jedlo nemusí pozostávať z veľkého množstva surovín a veľa času stráveného v kuchyni! Kreativita je vítaná! Máte po Veľkej noci plnú chladničku vajíčok natvrdo? Urobte si napríklad nátierku! Zostala vám po nedeľnom varení polovica brokolice? Prihoďte k nej pár cherry paradajok a pripravte si krémové cestoviny.

Obrázok receptu Hellmans pomazanka.

Vajíčková nátierka

Suroviny pre 4 osoby:

8 ks varených vajec
2 menšie cibule
10 plátkov šunky
10 plátkov tvrdého syra
2 lyžice Hellmann‘s gurmánskej horčice
Štipka soli a korenia na dochutenie
6-8 lyžíc Hellmann‘s tatárskej omáčky

Postup:

Vajcia, cibuľku, uhorku, šunku aj syr nakrájame na drobné kocky. Pridáme tatársku omáčku Hellmann‘s, gurmánsku horčicu a zamiešame. Dochutíme soľou a korením podľa chute.

Podávame s pečivom, môžeme ozdobiť petržlenom, čerstvou zeleninou a plátky varených vajec.

Krémové cestoviny

Suroviny pre 4 osoby:

1 balíček penne
1 lyžica olivového oleja
1 veľká cibuľa
2 mrkvy nastrúhané nahrubo
1 cuketa nakrájaná na kocky
1 menšia brokolica
Majonéza Hellmann‘s (alebo Tatarská omáčka)
Približne 200 g cherry paradajok alebo 3 veľké nakrájané paradajky
3 strúčiky cesnaku - nakrájané nadrobno
4 lyžice strúhaného parmezánu
Olivy (nemusia byť)
Petržlenová vňať

Postup:

Cestoviny uvarte al dente.
Na panvici speňte cibuľku, pridajte brokolicu, olivy, mrkvu a cuketu. Nechajte zmäknúť.
Pridajte do panvice cestoviny a dve kopcovité lyžice majonézy. Zamiešajte.
Pridajte cherry paradajky a petržlenovú vňať.
Posypte syrom a môžete podávať.

Modrý tanier smotanových cestovín na modrom stole, podávaný s majonézou na boku.
Späť hore