Prejsť na Obsah

Hellmann's prechádza na 100 % vajec z voľného chovu

Publikované:

Priemerná doba čítanie: 3 minúty

Obľúbená značka Hellmann's z portfólia spoločnosti Unilever bude od tohto roku vo väčšine svojich produktov používať výhradne vajcia z voľného chovu. Robí tým ďalší krok vpred v oblasti svojich záväzkov na podporu dobrých životných podmienok zvierat. Značka sa už v roku 2009 v Európe zaviazala používať neklietkové vajcia, pochádzajúce z voľného alebo halového chovu, a prispievať tak k zlepšeniu životných podmienok sliepok, čo dosiahla v roku 2012. Teraz v tatárskych omáčkach, šalátových dressingoch a majonézach značky Hellmann's na Slovensku a v Českej republike nájdete už len vajcia z voľného chovu.

Hellmann's bude od tohto roku používať výhradne vajcia z voľného chovu

Aj po viac ako 100 rokoch, odkedy Richard Hellmann otvoril svoj obchodík s delikatesami v New Yorku, značka pokračuje v jeho odkaze a dbá na to, aby v každom jej výrobku boli použité tie najkvalitnejšie suroviny. Zaviazala sa, že bude používať ingrediencie získané udržateľným spôsobom. Ďalším krokom v ústrety týmto ambíciám je aj rozhodnutie používať v produktoch Hellmann's, ako sú napríklad tatárske omáčky alebo majonézy, iba vajcia z voľného chovu. Na tie od tohto roku postupne prechádza tiež na českom a slovenskom trhu.

Filozofiou značky Hellmann's je to, že stojí na strane jedla, a tiež viera, že len vďaka tým najlepším surovinám dokáže každému jedlu dodať skvelú chuť. Nechce však vyrábať len chutné produkty. Jej ambíciou je ponúkať také produkty, ktoré prospievajú nám i našej planéte. "Teší ma, že čo sa týka udržateľne získavaných surovín, pri našej najväčšej značke Hellmann's, ktorá má už niekoľko rokov receptúru plne postavenú na udržateľných surovinách, posúvame naše záväzky na ďalšiu úroveň, a to maximálnou podporou dobrých životných podmienok zvierat," dodáva k surovinám používaným pri značke Hellmann's Michaela Franeková, generálna riaditeľka spoločnosti Unilever pre Českú republiku a Slovensko.

Už teraz značka Hellmann's využíva napríklad udržateľne pestované paradajky dozreté na slnku alebo repkový olej, ktorý je vhodným zdrojom polynenasýtených mastných kyselín omega-3. Ďalej v jej ponuke nájdete produkty so zníženým obsahom cukru alebo vegánske varianty obľúbených omáčok. Teraz navyše tento zoznam rozširuje o vajcia, ktoré pochádzajú výlučne z voľného chovu, použité ako ingrediencie vo svojich tatárskych omáčkach, dressingoch a majonézach.

Popri tom sa značka Hellmann's už tretí rok vo svojej komunikácii zameriava na boj proti plytvaniu potravinami v domácnostiach prostredníctvom kampane Jedlo je príliš dobré na to, aby sa ním plytvalo. Z prieskumu značky vykonanom v spolupráci s agentúrou Ipsos v zime 2019 na Slovensku a v Česku vyplynulo, že viac ako 50 % zo všetkého vyhodeného jedla sa znehodnotí v našich domácnostiach. Značka Hellmann's spolupracuje so spoločenským združením Free Food na Slovensku a spolkom Zachráň jedlo v Českej republike, aby dopad jej poslania bol o to účinnejší.

Príklad produktov značky Hellmann's so 100 % vajec z voľného chovu

Majonéza Hellmann's je tej najvyššej kvality, má bohatú, krémovú konzistenciu a vyváženú chuť. Je vyrobená z jednoduchých ingrediencií, ako sú olej, ocot a vajcia. Skladá sa z kvalitných rastlinných olejov, ktoré obsahujú dobré tuky, a je zdrojom omega-3 mastných kyselín. Skvele sa hodí na prípravu šalátov, nátierok, alebo ako dip k pečenému mäsu, rybám a zelenine.

  • Zdroj omega-3 mastných kyselín
  • Bez lepku
  • Vhodná pre vegetariánov
  • Vyrobená z vajec z voľného chovu
  • Vyvážená chuť
  • Ideálna na nátierky i do šalátov
Dóza originálnej majonézy Hellmann's.

Dokážete si predstaviť Tatársku omáčku Hellmann‘s len na hranolčekoch a vyprážanom syre? Chyba! Hodí sa totiž aj k mnohým ďalším pokrmom. Je vyrobená z jednoduchých ingrediencií, medzi ktoré patrí olej, ocot a vajcia. Na rozdiel od majonézy však obsahuje kúsky zeleniny - cibuľky, pažítky a uhoriek. Skúste ju napríklad ku grilovanému mäsu, zelenine či rybám. Je vyrobená z kvalitných rastlinných olejov, ktoré obsahujú dobré tuky, polynenasýtené mastné kyseliny omega-3.

  • Zdroj omega-3 mastných kyselín
  • Bez lepku
  • Vhodná pre vegetariánov
  • Vyrobená z vajec z voľného chovu
  • Vyvážená chuť
  • Skvelá na burger, k pečenému mäsu i zelenine
A jar of Hellmann's tartar sauce.

Hellmann‘s šalátové dresingy sú ideálne na prípravu ľahkých zeleninových a cestovinových šalátov, ale aj na dochutenie rôznych pokrmov z mäsa, zemiakov a varenej zeleniny. S ich pomocou vytvoríte veľa chutných jedál ľahko a rýchlo - stačí pridať pár lyžíc a hneď spoznáte zmenu.

  • Vyrobené vo Francúzsku s ingredienciami prírodného pôvodu
  • Bez lepku
  • Vhodné i pre vegetariánov
  • Vyrobené z vajec z voľného chovu
  • Jednoduchý výrobný proces
Fľaša francúzskeho šalátového dresingu Hellmann's.
Späť hore